Reklama
 
Blog | Martin Fafejta

Je pedofilie sexuální styl?

Aneb k opakovanému zaměňování sexuální inklinace a sexuálního chování, tentokrát na webu A2larm.

„Pohár svobodomyslnosti a liberálního fašismu však ani letos nepřetekl a komunita pedofilů nakonec nebyla na Prague Pride přizvána. Sparťanským hools i mnoha jiným se jistě ulevilo. Přestože toto strategické rozhodnutí bylo zřejmě správné, z širšího pohledu možná ubralo manifestaci na kráse. Svůj alegorický vůz totiž mohla konečně vypravit i katolická církev, v níž najdeme celou řadu vyznavačů tohoto stále poněkud kontroverzního sexuálního stylu.“ Tyto věty z článku „Jak se ztrapnit na Prague Pride“ mi poněkud nadzvedly mandle. Pomyslel jsem si, že bych autorům Janu Bělíčkovi a Pavlu Šplíchalovi poslal podobně vtipnou a sarkastickou odpověď o tom, že pedofilie není sexuální styl, že být pedofilem neznamená zneužívat děti a že se musím hořce smát tomu, jak se ztrapňují i po Prague Pride a, ač redaktory levicového periodika, v naivní nevědomosti napomáhají dogmatickým reakcionářům, přitakačům hegemonního řádu a tak se sami stávají tupými slouhy a soundsystemy systému (berte ty termíny s rezervou)… Sám jsem se se skupinou Čepek, která sdružuje nekriminální pedofily, zúčastnil Prige Pride a skončil kvůli tomu na policejní stanici, když Policie ČR projevila úplně stejnou schopnost empatie a vhledu jako pánové Bělíček a Šplíchal.

Pak mi ale došlo, že bych byl vůči autorům článku velmi nespravedlivý, protože se jim stalo něco velmi podobného, co se stalo před lety mně samotnému. Na svém blogu jsem se tehdy nechal unést hegemonním diskurzem, když jsem napsal, že „homosexuál svou sexualitou může někomu škodit úplně stejně jako heterosexuál, na rozdíl od pedofila“. Při obhajobě homosexuality jsem se dopustil té obrovské chyby, že jsem sexuální orientaci zaměnil za sexuální chování a na základě toho odsoudil pedofilii jako zneužívání dětí. A celé mi to došlo až tehdy, kdy mne na to upozornil jeden ze členů komunity Čepek. Ano, být pedofilem zdaleka neznamená zneužívat děti a naopak mnohé sexuálně zneužité děti byly zneužity člověkem, který klinicky pedofilem není (a podle některých sexuologů – u nás třeba Weisse či Brzka – mají dokonce naprostou většinu sexuálního zneužívání dětí na svědomí nekliničtí pedofilové).

Proto autorům odpouštím a předpokládám, že si příště dají větší pozor. Pro začátek by se mohli zamyslet nad tím, nakolik bylo správné, že žádost představitelů spolku Čepek aktivně se účastnit na Prague Pride byla odmítnuta!

Reklama

 

P. S.

Reakci jsem nejdříve poslal do redakce A2larm, ale zatím se mi nikdo neozval. Tato verze je mírně rozšířena a upravena.