Reklama
 
Blog | Martin Fafejta

Ó Respekte Nový, pragocentrický

I když jsem v poslední době svůj blog flákal, neminula mne pozvánka na křest nového Respektu. Já ale nepřijdu. Mám sice výčitky za to, jak blog flákám, ale mé sebezpytování není důvodem mé neúčasti.

Jak se praví v pozvánce, čeká nás raut (tedy mne ne, ale ty co přijdou, na mne bude čekat leda tak prefabrikovaná pizza v mražáku) a akce je i pro děti! Divadlo pro ně bude! Nemám nic proti tomu, když děti chodí do divadla, ostatně sám je tam někdy beru. Tak proč nepřijdu? Jídlo zdarma, pan kníže tam bude (zrovna jsem byl u něj na Orlíku, třeba bych mu mohl povyprávět, jak bydlím já), i pan uhlobaron tam bude (tomu bych se mohl svěřit, že nám na chalupě došlo uhlí), o děti bude postaráno, a to nemluvím, že by si možná mohli i na pana knížete šáhnout nebo almužničku vyprosit? – no, to už přeháním, ale babičce Barunky Panklové dal přeci císařpán Josef dukát na památku! Proč tedy chci šlapat po štěstí sobě i svým dětem a zůstávám doma?
No, akce je v neděli v pozdní odpoledne. Pánové Respekti, v pondělí je první den školy, to si myslíte, že my venkované (já su až z Hané!) můžeme v tento čas trajdat po Praze s dětmi školou povinnými!?! Respekt mám rád, je tolerantní, co tolerantní, respektující, otevřený a liberální, tak proč je i pragocentrický? Hezký výlet jsme si v sobotu mohli do Prahy udělat, co v sobotu?, už v pátek! Druhý den jít dopoledne do ZOO, autobusem, a panu Fejkovi říci, takto si představujeme komfort, né se všude tahat autem! A v sobotu navečer si jít zarespektit, v Praze přespat a v neděli hurá domů! Takový to mohl být krásný závěr prázdnin…
Ale možná mají na rautu strach, že my venkovani máme hladové děti…

Reklama